Salı, 5 Nisan 2022

2017-2018 Öğretim Yılı 1. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2017-2018 1. DÖNEM YENİ KAYIT REHBERİ

Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine YENİ KAYIT denir. AÖL 2017-2018 1. Dönem yeni kayıt işlemleri 22 Ağustos – 23 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.  Bu tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyanlar,  AÖL- Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. AÖL – Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt işlemleri tüm HEM- Halk Eğitim Merkezleri ve MEM- Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda istenen belgeleri tamamlayanlar 22 Ağustos – 23 Eylül 2017 yeni kayıt tarihleri arasında, bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürolarına başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı sırasıyla uygulayınız.

 acik-lise-kayit-islemleri-123

1. Adım : Bankaya Yeni Kayıt Ücretini Ödeyiniz.

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır. 2016 yılı 1. yeni kayıt döneminde Yeni Kayıt katılım bedeli ücreti 40 TL.’dir. Bu ücretin;
Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt Kurumsal Tahsilât Programı hesabına , 30 TL.’sini ödeyiniz ve dekontunu saklayarak muhafaza ediniz.
Kayıt yenileme işlemini yaptıracağınız Halk Eğitim Merkezi yada Mesleki Eğitim Merkezi okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu kurumların konuyla ilgili görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında 10 TL.’sini ödeyiniz.

2. Adım : Yeni Kayıt işlemleri İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.

Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve altaki “Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar” başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna giderek kayıt kabul görevlisine teslim ediniz.
Kayıt kabul memuru, teslim ettiğiniz ve getirdiğiniz belgeleri (tasdikname, diploma, denklik belgesi, resminizi vb.) kontrol ederek, nüfus kayıt ve adresiniz gibi bilgileri  AÖL Bilgi sistemine kaydederek,  öğrenci numaranız ve geçici şifreniz  oluşturur. Görevli memurca, sisteme kaydedilen bilgilerin bir kopyası size teslim edilir.
Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenci artık “Ön Kayıt” durumundadır. Sonrasında İrtibat büroları öğrenciye ait not girişleri (tasdikname ile gelenlerin), resim aktarımı ve kredilendirme vs. gibi diğer bilgileri sisteme kaydederler. Bilgi girişleri tamamlanıp girişler kontrol edildikten sonra  “Ön Kayıt” durumundaki öğrenci “Aktif ” duruma getirilir. Öğrenciler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Sistemine, öğrenci numarası ve geçici şifresi ile girip “Aktif” konuma gelip gelmediklerini kontrol etmelidirler. Çünkü ders seçimi yapabilmek için öğrencilik durumu, ilgili dönem için “Aktif” olmalıdır.

3. Adım : Derslerinizi Seçiniz.

Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten  sonra,  size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz. Ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için  buraya tıklayınız.

 

Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Yaptırabilir?

  • a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar ile ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamlayanlar,
  • b) Ortaöğretim okullarının ara düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden tasdikname alarak ayrılanlar.
  • c) Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, Anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel Anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.
  • d) Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.
  • e) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar. 

Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

1) İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrenciler;

  • T.C. Kimlik No Beyanı,
  • Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm. ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf (fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, ad ve soyadı yazılmış şekilde),
  • İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar Diploma Kayıp Örneğinin aslı ile) ya da denklik belgesinin aslı (2012 ve sonrasında bitirenlerden , İlköğretim Okulu, Ortaokul ya da İmam-hatip Ortaokulunu tamamladığını gösteren belgenin aslı istenir),
  • Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
  • Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).

2) Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılanlar;

  • T.C. Kimlik No Beyanı,
  • Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf (fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, ad ve soyadı yazılmış şekilde),
  • Tasdikname ve Başarı Durum Belgesinin aslı (sınıf, dönem notları ve haftalık ders saatlerini gösteren öğrenim belgesi),
  • Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
  • Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).

3) Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olanlar;

  • T.C. Kimlik No Beyanı,
  • Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5 x 6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf (fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, ad ve soyadı yazılmış şekilde),
  • Eğitim Ataşeliklerinden veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan kredisi ve toplam dönemi yazılı denklik belgesinin aslı,
  • Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
  • Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).

4) Açık Öğretim Lisesinde Kayıtlı Ancak; Öğrencilik durumu “Silik” Olanların Başvuruları:
( Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırdıktan sonra en az 2 dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrenciler silik duruma düşerler)

  • Öğrenci numarası ve T.C Kimlik numarası beyanı,
  • Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren belgenin aslı.

5) Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılanlar (Belgeli Form C işlemi);

  • T.C Kimlik numarası ve Öğrenci numarası beyanı,
  • Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5 x 6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,
  • Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdiknamenin aslı,
  • Kayıt ücretinin yatırıldığı gösteren  banka dekontunun aslı,
  • Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).

6) Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname almış öğrenci veya halen Meslekî Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerin başvuruları:
Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname almış veya halen kayıtlı olan öğrencilerden, Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyenler öncelikle, il ve ilçelerde bulunan Mesleki Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten meslek liselerine müracaat edeceklerdir. Bu öğrencilerin işlemleri müracaat edilen meslek liseleri tarafından sistem üzerinden öğrencilik durumu “Aktif” yapıldıktan sonra (Tasdiknameli Form C işlemi tamamlandıktan sonra) Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Halk Eğitimi Merkezi ile Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek geçiş dilekçelerini vereceklerdir.
Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname almış ancak tekrar kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden istenecek belgeler şunlardır;

  • T.C. Kimlik No Beyanı,
  • Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
  • Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).

Kimlerden Kayıt Ücreti Alınmaz?

a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar;
d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler,

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır

Söz konusu belgelerin iki adet fotokopisi aslıdır gibi yapılarak bir tanesi öğrenci dosyasına  konulacak diğeri de istenildiğinde Açık Öğretim lisesine gönderilmek üzere muhafaza edecektir. (şehit ve gazilerimizin eş ve çocuklarından evlenenler katılım bedeli muafiyetinden yararlanamaz.)

 

Not: Yeni Kayıt katılım bedelleri her yıl Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce belirlenir. Katılım bedelleri Açık Öğretim Lisesi ve kayıt yaptırılan İrtibat Bürosu  hesabına ayrı ayrı yatırılır.

 

 

İlginizi çekebilir...

2019 2.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı !

AÖL ve MAÖL 06- 07 Nisan 2019 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen 2.dönem  sınav sonuçları …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Powered by aciklise.net Açık Öğretim Lisesi